REVIEWS


* Review * 

Het traject heeft inzicht gegeven in mijn situatie en ik heb een andere houding kunnen vinden om dat wat gebeurd is te aanvaarden.

"Na heel lang met schuld - en schaamtegevoelens te hebben rondgelopen na een scheiding, was ik toe aan gesprekken hierover met iemand die hier verstand van  heeft en die mij kon helpen om mijn leven lichter te maken.
Maar, hoe vind je zo iemand?
Gelukkig werd ik via een vriendin op het pad gezet van Arnande, specialist in het begeleiden van rouw - en verliesverwerking.
In mijn geval was het geen gemis van iemand na overlijden waar ik mee zat, maar verlies van een relatie. In eerste instantie legde ik niet de link met rouw, maar het verlies van een relatie (waar ook kinderen bij betrokken zijn) betekent ook rouw om wat er was.

Al bij het eerste telefonische contact had ik een fijn gevoel bij de aandacht en de warmte die Arnande mij bood. Ook toen we besloten samen te gaan werken waren de sessies heel erg prettig. Ik kon vrij snel mijn vertrouwen in haar voelen groeien en ik voelde me heel beschermd in mijn kwetsbaarheid. In 8 bijeenkomsten heb ik inzicht gekregen in mijn situatie en heb ik een andere houding kunnen vinden om wat gebeurd is te aanvaarden.

Arnande is heel ter zake kundig, heeft geduld, humor en kennis van psychologische processen en systemen die ze uitstekend kan toepassen. Ik kan haar van harte iedereen aanraden die te maken heeft met verlies en rouw, op wat voor manier dan ook".

- Anoniem, vrouw van 55 jaar

     * Review*

Ik ben dankbaar voor wat het traject mij gebracht heeft.

Zes jaar geleden is mijn partner overleden. Omdat hij een lang ziekbed had was ik voorbereid op zijn dood. Ik heb de tijd genomen om alles weer op een rijtje te zetten maar heb daarna vrij snel de draad weer opgepakt. Omdat ik steeds tegen dezelfde dingen op bleef lopen en moeilijk dichtbij mijn emoties kon komen dacht ik dat het toch een goed idee was om wat hulp te zoeken.

Via social media kwam ik bij Arnande terecht.
In eerste instantie hebben we telefonisch contact gehad.

Dit was direct prettig. We hebben een aantal sessies ingepland verspreid over een langere periode. Arnande heeft samen met mij uitgezocht hoe bepaalde patronen tot stand zijn gekomen en daardoor kon ik mezelf beter begrijpen. Dit ging best diep maar na ieder gesprek kon ik de nieuwe inzichten even laten zakken en nieuwe dingen mezelf eigen maken.
Arnande is kundig, invoelend maar beschikt ook over een dosis nuchterheid.

Dit is heel fijn. 

- Anoniem, vrouw van 53 jaar


* Aanbeveling door een collega * 

Ik heb Arnande leren kennen als een warme, betrokken en zeer deskundige collega. Met veel passie voor haar vak. En die naast nuchterheid en compassie ook over een flinke dosis humor en creativiteit beschikt.

- Ingrid Nijhof, GZ - psycholoog

           * Aanbeveling door een collega* 

Arnande heb ik leren kennen tijdens het werk in de kind & jeugd psychiatrie. Zij is een collega waarop ik kon vertrouwen, juist ook in crisissituaties en bij ingewikkelde gesprekken. Arnande beschikt over een gezonde dosis nuchterheid en humor die van pas komt in dat soort situaties. Zij kan ook best pittig en confronterend zijn op passende momenten. Tegelijkertijd heeft zij veel oog voor de behoeften van zowel haar collega's als de aan haar toevertrouwde cliënten

- Michel Nelwan, Klinisch neuropsycholoog